Öncelikle kehribar ne demektir? Çam familyasına ait bir ağacın fosilleşmiş reçinesine kehribar denmektedir. Açık sarıdan kızıla kadar birçok renkte bulunabilen kehribar, kadın süs eşyaları, tesbih ve ağızlık yapımında kullanılır.
Ülkemizde genellikle gösterişli tespih yapımında kullanılan kehribar, tamı tamına 256 farklı renkte bulunabilir. Ateş kehribarı, su kehribarı, damla kehribar, sıkma kehribar gibi türleri bulunan kehribar tespihlerin hakiki olup olmadığını anlamak için bakılması gereken öncelikli ölçüt çam kokusudur. Çam reçinesinden üretildiği için yakıldığında etrafına çok yoğun bir çam kokusu yayar. Kehribar flüoresandır. Yani ultra viyola ışınlarına maruz kaldığında ışıldar.
Kehribar taşı Baltık ülkelerinde daha fazla üretildiğinden diğer bir adı amber taşı, hatta Baltık amberidir. Süs eşyası, ağızlık, tespih gibi aksesuar yapımı dışında insan sağlığına da faydalı bir taştır. Kehribar boğazlık yapılıp boyuna asıldığında bademcik, tiroid gibi boğaz rahatsızlıklarına iyi gelir. Astım ve bronşite karşı da etkilidir. Ayrıca kehribar tesbih, sol elde çekildiğinde vücudun olası elektriklenmesini önler. Ruh sağlığına katkıda bulunur, mutluluk ve canlılık hissi kazandırır.
Dünyada 150’den fazla farklı kehribar tipi bilinmektedir fakat bunların hepsi ile tespih yapılamamaktadır. Yalancı kehribar tespihler ve hakiki kehribar tespihler olmak üzere piyasada iki çeşit kehribar tespih bulunur. Hakiki kehribar tespihlerin büyük bir çoğunluğu ateş kehribarıdır. Sitemizden kehribar tespihler hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat aralıklarını öğrenmeniz mümkündür.