Türkiye'de ajanslardan televizyon kanallarına gazetelerden dijital mecmualara kadar artık herkes haberi ve bilgiyi internet ortamına taşıyor. 2000'li yılların başında internetin geleceğini tahmin edenler geleneksel medya(gazete, dergi, tv)'dan önce internet haberciliğindeki yerlerini aldılar.
Mynet, Haberler.com, internethaber, ensonhaber gibi geleneksel medyanın internet sitelerinden daha fazla trafiğe sahip dijital haber şirketleri ortaya çıktı. Tabi ki hürriyet, milliyet, haberturk, star, zaman gibi klasik medya şirketleri de websitelerini kurarak dijital mecmuadaki yerlerini aldılar. Ancak popülerite anlamında baktığımızda sonradan kurulan internet haber siteleri onlarla yarışacak seviyeye ulaştılar. Bu başarıda internet haberciliğine erken başlamaları önemli bir rol oynadı. Günümüzde klasik ve geleneksel medyayı takip edenler hariç gazetelerden, tvlerden haber takip edenlerin sayısı çok az. Twitter haber ajanslarından bile daha etkin bir mecra haline geldi.
Facebook ve Twitter'ın işlevi daha çok sosyal medya haberciliği şeklinde olsa da siyaset, ekonomi, spor, tarih haberlerinde anlık iletişim sağlaması onları bir adım öne çıkarıyor. Ayrıca gündemde yer alan güncel haberleri insanlar konuşabildiği, online tartışabildiği için daha cazip platformlar haline geliyorlar.
İnsan sosyal bir varlık olduğu için geçmişten günümüze kadar sürekli haber almak, etrafında gelişen olaylardan haberdar olmak istemiştir. Bilgiye olan merakı onu eşrefi mahlukat yapmıştır. Bu nedenle haber ve tarih yıllar boyunca hep birlikte iç içe anılmıştır. Tarihle ilgili haberlerin yer aldığı basılı ve görsel medya siteleri kurulmuştur. İnsanlar bu siteler vasıtasıyla hem son dakika haberlerini takip etmişler hemde tarih, kültür, sanatla ilgili doyurucu bilgiye ulaşabilmişlerdir.