Psoriazis vulgaris(klasik tip); keskin sinirli, eritemli zemin üzerinde yerlesmis sedefi beyaz ya da gümüsümsü kepeklerle kapli lezyonlarla karakterizedir. Baslangiç lezyonu genellikle eritemli bir makül ya da makülopapül olup, bu lezyonlarin genislemesi ile üzeri skuamla kapli büyük plaklar ortaya çikar. Skuamlar lezyonun üzerini bütünüyle kaplayabilir ya da ortasinda yapismis olarak bulunabilir. Kronik lezyonlarda skuamlar kalinlasarak alttaki plaga daha siki yapisir. Skuamlar kazindiginda tabaka tabaka kalkarak, toz gibi bir beyazlaslasma olur, buna "mum lekesi belirtisi" denir. Skuamlar mekanik olarak kaldirildiginda eritematöz zemin üzerinde küçük kanama odaklari belirir. Buna "Auspitz belirtisi" adi verilir. Bu kanama odaklari uzamis dermal papilla uçlaridir.
Lezyonlar simetrik olarak diz, dirsek, lumbosakral bölge, saçli deri (kulak arkasi) ve göbek çevresine yerlesir. Küçük tek bir plak birleserek genis plaklara, genis plaklar birleserek harita (P. geagrafika) gibi lezyonlara dönüsebilirler. Bazen lezyonlar, orta kismi iyileserek anüler bir biçim alabilir. Stasyoner psoriazis aksilla, inguinal bölge gibi kivrim bölgelerinde sinirli kalabilir (P. inversa).
Psoriazisde el tirnaklarinda %50, ayak tirnaklarinda %35 oraninda tutulum olur. Bu degisiklikler toplu igne basi büyüklügünde çukurcuklar (pitting), subungual hiperkeratoz, tirnak distalinde sari renk degisikligi, siddetli olgularda onikodistrofi biçimindedir.